In het kort

Digitale processen zijn de afgelopen jaren niet alleen toegenomen, maar ook een stuk complexer geworden. Daardoor ontstaan er makkelijker gaten in de beveiliging, waar kwaadwillende gebruik van kunnen maken. Om kwetsbaarheden te kunnen ontdekken en aanvallen te kunnen signaleren zijn er steeds geavanceerde beveiligingstoepassingen nodig, zoals Azure Sentinel.

Azure Sentinel is een totaaloplossing van Microsoft voor het beveiligen van clouddiensten. Het combineert SIEM (Security Information en Event Management) met SOAR (Security Orchestration Automated Response), waardoor Azure Sentinel niet alleen bedreigingen kan signaleren en analyseren, maar er ook op kan reageren in het geval van een dreiging.

Functies van Azure Sentinel

  • Verzamelen van gegevens uit de cloud, van gebruikers, programma’s en hardware
  • Detecteren van bedreigingen
  • Onderzoeken van mogelijke bedreigingen
  • Reageren op incidenten.

Opdracht

Hoe werkt Azure Sentinel en wat is het toepassingsgebied?

Scope

  • Leer Azure Sentinel kennen en leg de mogelijkheden van Azure Sentinel vast
  • Doe marktverkenning en beoordeel wat Azure Sentinel voor SPS kan betekenen zowel commercieel als in techniek
  • Onderzoek de mogelijkheden voor implementatie in een test setting, evalueer de mogelijkheden en formuleer best pratices op basis van je ervaringen
  • Stel een concept plan van aanpak op voor implementatie bij SPS inclusief risico’s en aandachtspunten.

Stage of afstuderen bij SPS Continuit in IT?

SPS is dé specialist in IT-beheer zowel op het gebied van beheersoftware welke onder de naam “Gensys” op de markt gebracht wordt alsook onze remote-beheer-, datacenter- en consultancy diensten onder de naam “Managed Services”.

Vanuit Reeuwijk, direct aan de A12, waarborgen wij met meer dan 75 collega’s op proactieve wijze 24×7 de continuïteit van bedrijfskritische systemen, zowel op afstand bij onze klanten als gehost in ons uitwijk datacenter.

Kies je voor SPS dan kies je voor een dynamisch bedrijf, jonge enthousiaste collega’s, veel vrijheid maar boven alles een leerzame periode. Je doet kennis en ervaring op met nieuwe en innovatieve technologieën, talen en tools. Bovendien hebben we ruime ervaring met het begeleiden van studenten dus kunnen we je verzekeren van een leuke een succesvolle stage!

Interesse?

Mail dan je CV met een korte motivatie naar vacatures@sps.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mireille d’Hamecourt (06 – 22 49 00 76).

Je hoeft je nooit te vervelen

WORK & FUN

Voor wie wij werken

Klanten van SPS